Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev stress et ord?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev stress et ord?
Hvornår blev stress et ord?

Video: Hvornår blev stress et ord?

Video: Hvornår blev stress et ord?
Video: Traumatisk Stress - Hvad, hvorfor, hvornår? 2024, Kan
Anonim

Udtrykket "stress", som det bruges i øjeblikket, blev opfundet af Hans Selye i 1936, som definerede det som "kroppens ikke-specifikke reaktion på enhver efterspørgsel til forandring ".

Hvem skabte ordet stress?

Ordet 'stress' bruges i fysik til at henvise til samspillet mellem en kraft og modstanden til at modvirke denne kraft, og det var Hans Selye, der først inkorporerede dette udtryk ind i det medicinske leksikon for at beskrive "kroppens uspecifikke reaktion på enhver efterspørgsel ".

Hvad er årsagen til stress?

Stressens oprindelse kan variere med den enkelte, men generelt opstår stress fra frustration, livsændringer, konflikter, manglende kontrol og usikkerhedFrustration. Frustration opstår, når en person blokeres eller forpurres, hvad enten det er af personlige eller miljømæssige faktorer, i et forsøg på at nå et mål.

Hvad er Hans Selyes teori om stress?

Hans Selye, en læge og forsker, kom med teorien om GAS. … Med yderligere forskning konkluderede Selye, at disse ændringer ikke var et isoleret tilfælde, men snarere den typiske reaktion på stress. Selye identificerede disse stadier som alarm, modstand og udmattelse

Hvornår opdagede Hans Selye stress?

I 1936 skrev Selye om en stresstilstand kendt som generel tilpasningssyndrom (GAS). Han observerede først symptomerne på GAS efter at have injiceret ovarieekstrakter i laboratorierotter, et eksperiment han udførte med det formål at opdage et nyt hormon.

Anbefalede: