Logo da.boatexistence.com

Hvor kom fiskeøje fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom fiskeøje fra?
Hvor kom fiskeøje fra?

Video: Hvor kom fiskeøje fra?

Video: Hvor kom fiskeøje fra?
Video: ASECAM АНТИВАНДАЛЬНАЯ КАМЕРА 5-ЗУМ С ОПРЕДЕЛЕНИЕМ И СЛЕЖЕНИЕМ ЗА ЛЮДЬМИ 2024, Kan
Anonim

Begrebet fiskeøje blev opfundet i 1906 af den amerikanske fysiker og opfinder Robert W. Wood baseret på, hvordan en fisk ville se et ultrabredt halvkugleformet billede fra under vandet (et kendt fænomen som Snells vindue).

Hvor stammer fiskeøjeobjektivet fra?

Wood opfandt, hvad der ville blive kendt som fiskeøjelinsen i sit laboratorium på Johns Hopkins University ved at bruge "en spand fuld af vand, et nålehulskamera, spejlglas og et meget lys." Målet var at skabe et billede, der ville replikere, hvordan en fisk ser verden fra undervandet. Avisen fik titlen "Fish-Eye Views. "

Hvem opfandt fiskeøjelinsen?

FISHEYE LENS EFFECT

Opfinder og fysiker Robert W. Wood udviklede en linse baseret på, hvordan en fisk ville se verden fra under vandet. Linsen ville vokse frem i 1920'erne, da den blev brugt til at studere skyformationer i meteorologi.

Hvad er formålet med en fiskeøje-linse?

Et fiskeøje er et ekstremt vidvinkelobjektiv, der producerer et synsfelt på 180° med den hensigt at skabe panoramabilleder eller halvkugleformede billeder Dens navn blev først opfundet i 1906 af Robert W. Wood, en amerikansk fysiker og opfinder, der sammenlignede effekten af en fiskeøje-linse med verdensbilledet af en fisk under vandet.

Hvornår var fiskeøjelinse populær?

Men et par fotografer og fotojournalister brugte det til at fange forskellige scener og begivenheder. Og i 1962 kom Nikons første fiskeøjeobjektiv til forbrugere på markedet. Det blev hurtigt et popkulturelt fænomen, og det ser ud til at være blevet et lige siden.

Anbefalede: