Logo da.boatexistence.com

Var asch-konformitetseksperimentet etisk?

Indholdsfortegnelse:

Var asch-konformitetseksperimentet etisk?
Var asch-konformitetseksperimentet etisk?

Video: Var asch-konformitetseksperimentet etisk?

Video: Var asch-konformitetseksperimentet etisk?
Video: ВОТ ПОЧЕМУ в РОНАЛДУ БРОСИЛИ КОЛОЙ! ВОТ ЧТО ПРОИСХОДИТ КОГДА КРИШТИАНУ празднует в своём стиле! 2024, Kan
Anonim

Evaluering af Asch Endelig er Aschs forskning etisk tvivlsom Han brød adskillige etiske retningslinjer, herunder: bedrag og beskyttelse mod skade. Asch bedragede bevidst sine deltagere og sagde, at de deltog i en synstest og ikke et eksperiment om overensstemmelse.

Hvad var der g alt med Asch-konformitetseksperimentet?

Solomon Asch gennemførte et eksperiment for at undersøge udstrækningen, i hvilket soci alt pres fra en majoritetsgruppe kunne påvirke en person til at indordne sig Han mente, at hovedproblemet med Sherifs (1935) overensstemmelse eksperiment var, at der ikke var noget korrekt svar på det tvetydige autokinetiske eksperiment.

Hvad viste Aschs overensstemmelseseksperiment?

Eksperimenterne afslørede graden, i hvilken en persons egne meninger er påvirket af gruppers. Asch fandt ud af, at folk var villige til at ignorere virkeligheden og give et forkert svar for at tilpasse sig resten af gruppen.

Var Asch-eksperimentet kvalitativt eller kvantitativt?

Kvantitativ forskning Dataene i eksperimentel forskning er de afhængige variable, og de vises i tal. For eksempel, i Aschs berømte linjelængde-eksperimenter om konformitet var dataene procentdelen af deltagere, der konformerede. Ganske enkelt, hvis en undersøgelse bruger tal til at repræsentere sine resultater, er den kvantitativ.

Fik Asch informeret samtykke?

På trods af at undersøgelsen ikke forårsagede nogen skade på deltagerne, kunne den ikke gentages i dag, fordi deltagerne blev bedraget under eksperimentet, og Asch kunne ikke indhente informeret samtykke.

Anbefalede: