Logo da.boatexistence.com

Har pakistan annekteret balochistan?

Indholdsfortegnelse:

Har pakistan annekteret balochistan?
Har pakistan annekteret balochistan?

Video: Har pakistan annekteret balochistan?

Video: Har pakistan annekteret balochistan?
Video: Курут-об.Таджикское блюдо. 2024, Kan
Anonim

De fyrstelige stater Mekran, Kharan, Lasbela og lidt senere Kalat-staten tiltrådte Pakistan, efter det kom til i 1947. I 1955 blev Balochistan fusioneret til en enhed af Vestpakistan. Efter opløsningen af en enhed opstod Balochistan som en af de fire nye provinser i Pakistan.

Hvornår blev Balochistan en provins?

Regeringen annoncerede dannelsen af provinsen Balochistan 1. juli 1971 Premierminister Zulfikar Bhutto udnævnte Mir Ghaus Bakhsh Bizenjo fra NAP til guvernør i Balochistan i april 1972. Irak og Afghanistan ydede militær bistand til Balochi-oprørere fra 1973.

Hvorfor er Balochistan vigtigt for Pakistan?

Balochistan er en strategisk vigtig provins for Pakistan på grund af den høje koncentration af naturressourcer – herunder olie-, kul-, guld-, kobber- og gasreserver, som genererer betydelige indtægter til føderal regering – og den eneste dybhavshavn i Gwadar.

Hører Balochistan til Afghanistan?

Balochistan (Balochi: بلوچستان) eller Baluchistan er en tør, bjergrig region, der omfatter del af det sydlige og sydvestlige Afghanistan. Det strækker sig ind i det sydøstlige Iran og det vestlige Pakistan og er opkaldt efter Baloch-folket.

Er Balochistan sikkert?

Balochistan-provinsen – Rejs ikke

Rejs ikke til Balochistan-provinsen Aktive terrorgrupper, en aktiv separatistbevægelse, sekteriske konflikter og dødelige terrorangreb mod civile, regeringskontorer og sikkerhedsstyrker destabiliserer provinsen, inklusive alle større byer.

Anbefalede: