Logo da.boatexistence.com

Hvad er kolesterylester?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er kolesterylester?
Hvad er kolesterylester?

Video: Hvad er kolesterylester?

Video: Hvad er kolesterylester?
Video: cholesteryl ester 2024, Kan
Anonim

Cholesterylester, et diætlipid, er en ester af kolesterol. Esterbindingen dannes mellem carboxylatgruppen i en fedtsyre og hydroxylgruppen i kolesterol. Kolesterylestere har en lavere opløselighed i vand på grund af deres øgede hydrofobicitet.

Hvad er forskellen mellem kolesterol og kolesterylestere?

Kolesterol er en vigtig sterolkomponent hos dyr. … Nøgleforskellen mellem kolesterol og kolesterylestere er den aktive og de inaktive former Kolesterol er en aktiv sterolform, hvorimod kolesterylester er en inaktiv esterificeret form, hvor kolesterol transporteres i kredsløbssystemet.

Hvorfor omdannes kolesterol til kolesterylestere?

For mere effektivt at transportere både kosten og syntetiseret kolesterol omdannes det til kolesterylestere. … Dette øger kapaciteten af lipoproteiner betydeligt, hvilket muliggør mere effektiv kolesteroltransport gennem blodbanen. Figur 1.

Hvad er kolesterolester lavet af?

Cholesterolestere dannes af acylcoenzym A:cholesterol acyltransferase (ACAT) enzymer, der spiller en central regulerende rolle i intestinal kolesterolabsorption og giver kernelipid til pakning af chylomikroner og lever- afledte lipoproteiner.

Hvor findes kolesterylestere i celler?

tjener som en forløber i dannelsen af galdesyrer og steroidhormoner. (d) Kolesterylestere er hovedsageligt til stede i leveren, binyrerne og plasma fosfolipider og proteiner i lipoproteinerne ville være stabiliseringen af de meget apolære lipider (triglycerider, kolesterol og kolesterylestere) i plasma.

Anbefalede: