Logo da.boatexistence.com

Hvem var det byzantinske imperium?

Indholdsfortegnelse:

Hvem var det byzantinske imperium?
Hvem var det byzantinske imperium?

Video: Hvem var det byzantinske imperium?

Video: Hvem var det byzantinske imperium?
Video: Attila, the Huns and the Battle for Europe 2024, Kan
Anonim

Byzantinske Rige, den østlige halvdel af Romerriget, som overlevede i tusinde år, efter at den vestlige halvdel var smuldret ind i forskellige feudale kongeriger, og som til sidst faldt til osmanniske tyrkiske angreb i 1453. Byzantine Empire Encyclopædia Britannica, Inc.

Hvad er det byzantinske rige bedst kendt for?

Det byzantinske rige var den længstvarende middelaldermagt, og dets indflydelse fortsætter i dag, især inden for religion, kunst, arkitektur og lov i mange vestlige stater, østlige og Centraleuropa og Rusland.

Hvorfor kaldes det Det Byzantinske Rige?

Udtrykket "byzantinsk" stammer fra Byzans, en gammel græsk koloni grundlagt af en mand ved navn Byzas. … I 330 e. Kr. valgte den romerske kejser Konstantin I Byzans som stedet for et "Nyt Rom" med en eponymisk hovedstad, Konstantinopel.

Hvad er det byzantinske rige, og hvorfor er det vigtigt?

Oversigt. Konstantinopel var centrum for byzantinsk handel og kultur og var utroligt forskelligartet. Det byzantinske rige havde en vigtig kulturel arv, både om den ortodokse kirke og om genoplivningen af græske og romerske studier, som påvirkede renæssancen.

Hvilken race var byzantinerne?

I den byzantinske periode var folk af græsk etnicitet og identitet flertallet, der besatte imperiets bycentre. Vi kan se til byer som Alexandria, Antiokia, Thessalonika og selvfølgelig Konstantinopel som de største koncentrationer af græsk befolkning og identitet.

Anbefalede: