Logo da.boatexistence.com

Hvordan skriver man en kyrielle?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan skriver man en kyrielle?
Hvordan skriver man en kyrielle?

Video: Hvordan skriver man en kyrielle?

Video: Hvordan skriver man en kyrielle?
Video: Jeg åbner 5 AP Packs Ikoria the Behemoth Land, Magic The Gathering kort 2024, Kan
Anonim

Navn og form En kyrielle er skrevet i rimende kupletter eller kvad Den kan bruge sætningen "Herre, forbarm dig" eller en variant på den, som et omkvæd som anden linje i kupletten eller sidste linje i kvadet. I mindre streng brug bruges andre sætninger, og nogle gange enkelte ord, som omkvæd.

Hvordan skriver du et Kyrielle-digt?

A Kyrielle er en fransk form for rimpoesi skrevet i kvad (en strofe bestående af 4 linjer), og hvert kvad indeholder en gentaget linje eller sætning som omkvæd (norm alt vises som den sidste linje i hver strofe). Hver linje i digtet består kun af otte stavelser.

Hvor mange strofer har en Kyrielle?

Kyrielle er en fransk fire-linet strofe form, der har et omkvæd i den fjerde linje. Ofte er der et rimskema i digtet bestående af følgende muligheder: aabb.

Hvad er formen på en Villanelle?

A Fransk versform bestående af fem tre-linjers strofer og et sidste kvad, hvor første og tredje linje i den første strofe gentages skiftevis i de følgende strofer. Disse to omkvædslinjer udgør den sidste kuplet i kvadet.

Hvad betyder Kyrielle?

: en fransk versform i kort, sædvanligvis oktostavelses-rimende kupletter ofte parret i kvad og karakteriseret ved et omkvæd, som nogle gange er et enkelt ord eller nogle gange den fulde anden linje i kupletten eller fjerde linje i kvadet.

Anbefalede: