Logo da.boatexistence.com

Var det helt klart?

Indholdsfortegnelse:

Var det helt klart?
Var det helt klart?

Video: Var det helt klart?

Video: Var det helt klart?
Video: Sundhedsstyrelsen Masker dur helt klart ikke. Det var Sundhedsstyrelsens precise ord i marts 2024, Kan
Anonim

"Jack of all trades, master of none" er en talemåde, der bruges med henvisning til en person, der har boltret sig i mange færdigheder, i stedet for at opnå ekspertise ved at fokusere på en. … Denne person er en generalist snarere end en specialist.

Er jack of all trades en fornærmelse?

Jack of all trades er blevet noget af en fornærmelse, men det begyndte ikke som en. Udtrykket blev oprindeligt brugt til at beskrive en dramatiker, der altid hang rundt i teatrene. … Den fulde sætning er "en mester i alle brancher er en mester i ingen, men ofte bedre end en mester i en." Det var et kompliment.

Hvem sagde første gang?

Formsproget 'håndværkets mester, ingens mester' stammer fra elisabethansk engelsk. Formsproget blev berømt brugt af Robert Greene i hans hæfte 'Greene's Groats-Worth of Wit' fra 1592, hvor han refererer til William Shakespeare med dette formsprog.

Hvor blev sætningen jack of all trades?

Udtrykkets oprindelse går tilbage til dengang Jack blev brugt som et generisk navn for enhver generel repræsentant for almindelige mennesker. Brugen af sætningen går tilbage til det 14. århundrede, og et eksempel findes i John Gowers mellemengelske digt Confessio Amantis(1390).

Hvad betyder sætningen "a jack of all trades"?

: en person, der kan udføre acceptabelt arbejde ved forskellige opgaver: en handy alsidig person.

Anbefalede: