Logo da.boatexistence.com

Bruger vi vekselstrøm?

Indholdsfortegnelse:

Bruger vi vekselstrøm?
Bruger vi vekselstrøm?

Video: Bruger vi vekselstrøm?

Video: Bruger vi vekselstrøm?
Video: Why Use AC Instead of DC at Home?? 2024, Kan
Anonim

I dag vores elektricitet er stadig overvejende drevet af vekselstrøm, men computere, LED'er, solceller og elektriske køretøjer kører alle på jævnstrøm. Og metoder er nu tilgængelige til at konvertere jævnstrøm til højere og lavere spændinger.

Bruger vi AC- eller DC-strøm i boliger?

Når du slutter ting til stikkontakten i dit hus, får du ikke DC. Husstandens udtag er AC - Vekselstrøm. Denne strøm har en frekvens på 60 Hz og ville se nogenlunde sådan ud (hvis du plottede strøm som en funktion af tiden).

Hvorfor bruger vi AC over DC?

Den største fordel, AC-elektricitet har i forhold til DC-elektricitet, er at AC-spændinger let kan omdannes til højere eller lavere spændingsniveauer, mens det er svært at gøre det med DC-spændinger.… Dette skyldes, at de høje spændinger fra kraftværket nemt kan reduceres til en mere sikker spænding til brug i huset.

Hvor bruges en vekselstrøm?

Vekselstrøm er den form, hvori elektrisk strøm leveres til virksomheder og boliger, og det er den form for elektrisk energi, som forbrugerne typisk bruger, når de tilslutter køkkenmaskiner, fjernsyn, blæsere og elektriske lamper i en stikkontakt.

Hvorfor bruger vi ikke jævnstrøm i vores hjem?

Jævnstrøm bruges ikke derhjemme, fordi for den samme værdi af spændingen er DC mere dødelig end AC, da jævnstrøm ikke går gennem nul. Elektrolytisk korrosion er mere et problem med jævnstrøm.

Anbefalede: