Logo da.boatexistence.com

Hvilken periode er georgisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken periode er georgisk?
Hvilken periode er georgisk?

Video: Hvilken periode er georgisk?

Video: Hvilken periode er georgisk?
Video: Куликовская Битва. Литература в основе официальных доказательств. 2024, Kan
Anonim

Den georgiske æra er en periode i britisk historie fra 1714 til ca. 1830–37, opkaldt efter Hannoverske konger George I, George II, George III og George IV.

Hvilken periode er 1930'erne?

1930'erne (udtales "nitten-trediverne" og almindeligvis forkortet som "30'erne") var et årti af den gregorianske kalender, der begyndte den 1. januar 1930 og sluttede den 31. december 1939Årtiet blev defineret af en global økonomisk og politisk krise, der kulminerede i Anden Verdenskrig.

Er georgisk det samme som victoriansk?

Mens Victorian ejendomme ofte bevarer nogle af de klassiske træk, som georgierne tog til sig (inklusive søjler og proportionering), er den victorianske stil også stærkt påvirket af renæssancen og den gotiske genoplivning bevægelse.… Hvor georgianerne var mere tilbageholdende, var victorianerne ekstravagante.

Hvilket år er georgisk stil?

Den georgiske periode løber fra 1714, året for George I's tiltrædelse, til 1830, hvor George IV døde. Udtrykket 'sen georgisk' bruges ofte til at beskrive kunsten og arkitekturen under Vilhelm IV's regeringstid, men efter hans død i 1837 bruges udtrykket viktoriansk.

Hvad er engelsk georgisk stil?

Georgisk arkitektur er navnet givet i de fleste engelsktalende lande til sættet af arkitektoniske stilarter, der var gældende mellem 1714 og 1830 … Den georgiske stil er meget variabel, men præget af symmetri og proportion baseret på den klassiske arkitektur i Grækenland og Rom, som genoplivet i renæssancearkitekturen.

Anbefalede: