Logo da.boatexistence.com

Har uregelmæssige galakser unge stjerner?

Indholdsfortegnelse:

Har uregelmæssige galakser unge stjerner?
Har uregelmæssige galakser unge stjerner?

Video: Har uregelmæssige galakser unge stjerner?

Video: Har uregelmæssige galakser unge stjerner?
Video: Astronomy - Ch. 29: Galaxies (9 of 14) Irregular Galaxies 2024, Kan
Anonim

Som navnet antyder, har "irregulære" galakser ingen specifik form, og derfor indeholder gruppen et meget forskelligt udvalg af objekter. … De indeholder en stor del af unge stjerner og viser de lysende tåger, der også er synlige i spiralgalakser.

Hvilken type galakser har unge stjerner?

Spiralgalakser har masser af gas og støv og masser af unge stjerner. Andre galakser er ægformede og kaldes elliptiske galakser.

Hvilken slags stjerner er der i uregelmæssige galakser?

Uregelmæssige galakser har typisk lavere masser og lysstyrker end spiralgalakser. Uregelmæssige galakser virker ofte uorganiserede, og mange gennemgår relativt intens stjernedannelsesaktivitet. De indeholder både unge I-stjerner og gamle I-stjerner

Hvad er stjernernes alder i en uregelmæssig galakse?

Hoveddelen af SagDig er rig på gas og indeholder mange områder med aktiv stjernedannelse. Faktisk er gennemsnitsalderen for stjernerne i galaksen en relativt ung 4 til 8 milliarder år.

Har uregelmæssige galakser stjernedannelse?

Irregulære galakser kan ses som laboratorier til at studere processerne for stjernedannelse. Denne klasse af galakser, i modsætning til de mere velkendte spiralgalakser, danner stjerner uden spiralarme og gør det fra et kemisk mindre udviklet interstellart medium.

Anbefalede: