Logo da.boatexistence.com

Hvad er en konsensussekvens?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en konsensussekvens?
Hvad er en konsensussekvens?

Video: Hvad er en konsensussekvens?

Video: Hvad er en konsensussekvens?
Video: Алан Джонс: Карта мозга 2024, Kan
Anonim

I molekylærbiologi og bioinformatik er konsensussekvensen den beregnede rækkefølge af de hyppigste rester, enten nukleotid eller aminosyre, fundet ved hver position i en sekvensjustering.

Hvad menes der med konsensussekvens?

En konsensussekvens er en sekvens af DNA, RNA eller protein, der repræsenterer tilpassede, relaterede sekvenser … I proteiner kan konsensussekvenser repræsentere hele proteinmolekyler eller korte fragmenter af dem der svarer til bevarede områder af betydning for struktur og funktion.

Hvad er en konsensussekvens i DNA?

A teoretisk repræsentativ nukleotid- eller aminosyresekvens, hvori hvert nukleotid eller aminosyre er den, der forekommer hyppigst på det sted i de forskellige sekvenser, som forekommer i naturen. Udtrykket refererer også til en faktisk sekvens, som tilnærmer den teoretiske konsensus.

Hvad er eksempler på en konsensussekvens?

En konsensussekvens er en ideel promotorsekvens i DNA - i E. coli, for eksempel, findes to, a -35-sekvens og en -10-sekvens. -35 konsensussekvensen er TTGACA, og -10 konsensussekvensen er TATAAT. …

Hvorfor kaldes de konsensussekvenser?

Notation. konserverede sekvensmotiver kaldes konsensussekvenser, og de viser, hvilke rester der er konserverede, og hvilke rester der er variable.

Anbefalede: