Logo da.boatexistence.com

Hvad gør et atom elektrisk neutr alt?

Indholdsfortegnelse:

Hvad gør et atom elektrisk neutr alt?
Hvad gør et atom elektrisk neutr alt?

Video: Hvad gør et atom elektrisk neutr alt?

Video: Hvad gør et atom elektrisk neutr alt?
Video: Atomer - hvad er de, hvordan er de opbygget og hvad kendetegner dem? (fysik/kemi) 2024, Kan
Anonim

Elektroner har en elektrisk ladning på -1, og antallet af elektroner i et atom er lig med antallet af protoner. … Tungere atomer har en tendens til at have flere neutroner end protoner, men antallet af elektroner i et atom er altid lig med antallet af protoner. Så et atom som helhed er elektrisk neutr alt.

Hvordan er et atom elektrisk neutr alt?

Et atom er elektrisk neutr alt, fordi et atoms samlede ladning er nul Atomerne er lavet af tre subatomære partikler kaldet protoner, elektroner og neutroner. … Ladningen af både protoner og elektroner er lige store, derfor er atomer med lige mange protoner og elektroner elektrisk neutrale.

Hvorfor er et atom elektrisk neutr alt kort svar?

Når et atom har lige mange elektroner og protoner, har det lige mange negative elektriske ladninger (elektronerne) og positive elektriske ladninger (protonerne). Atomets samlede elektriske ladning er derfor nul, og atomet siges at være neutr alt.

Hvad gør atomer elektrisk neutrale eller stabile?

Atomer er elektrisk neutrale, fordi de indeholder lige store mængder positivt ladede protoner og negativt ladede elektroner. Elektroner og protoner har lige store, men modsatte ladninger, så resultatet er ingen nettoladning.

Hvorfor er en atom elektrisk neutral quizlet?

Et atom er elektrisk neutr alt, fordi antallet af negativt ladede elektroner uden for kernen er lig med antallet af positivt ladede protoner inde i kernen. Et atom, hvori denne elektron-proton-balance ikke opretholdes, har en nettoladning.

Anbefalede: