Logo da.boatexistence.com

Hvordan er et atom elektrisk neutr alt?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan er et atom elektrisk neutr alt?
Hvordan er et atom elektrisk neutr alt?

Video: Hvordan er et atom elektrisk neutr alt?

Video: Hvordan er et atom elektrisk neutr alt?
Video: Atomer - hvad er de, hvordan er de opbygget og hvad kendetegner dem? (fysik/kemi) 2024, Kan
Anonim

Elektroner har en elektrisk ladning på -1, og antallet af elektroner i et atom er lig med antallet af protoner. … Tungere atomer har en tendens til at have flere neutroner end protoner, men antallet af elektroner i et atom er altid lig med antallet af protoner. Så et atom som helhed er elektrisk neutr alt.

Hvorfor er et atom elektrisk neutr alt klasse 9?

Tip: Atomer er elektrisk neutrale, fordi de har lige mange protoner (positivt ladede) og elektroner (negativt ladede) Hvis et atom vinder eller taber en eller flere elektroner, bliver en ion. Fuldstændig svar: … Et neutr alt atom er et atom, der ikke har nogen ladning.

Hvorfor er et atom elektrisk neutr alt kort svar?

Atomer er elektrisk neutrale fordi de har lige mange protoner (positivt ladede) og elektroner (negativt ladede). Hvis et atom får eller taber en eller flere elektroner, bliver det til en ion.

Hvorfor er en atom elektrisk neutral quizlet?

Et atom er elektrisk neutr alt, fordi antallet af negativt ladede elektroner uden for kernen er lig med antallet af positivt ladede protoner inde i kernen. Et atom, hvori denne elektron-proton-balance ikke opretholdes, har en nettoladning.

Hvordan er et atom elektrisk stabilt?

Forklaring: Et atom har lige mange protoner og elektroner i sin grundtilstand. Dette gør atomet neutr alt og dermed elektrisk stabilt.

Anbefalede: