Dræbte atahualpa huascar?

Indholdsfortegnelse:

Dræbte atahualpa huascar?
Dræbte atahualpa huascar?

Video: Dræbte atahualpa huascar?

Video: Dræbte atahualpa huascar?
Video: Atahualpa and the Bible 2024, September
Anonim

Mens han var fængslet af spanierne, gav Atahualpa ordre til at dræbe Huáscar i Jauja, idet han troede, at Huáscar ville bruge spanierne som allierede for at genvinde sin trone. Spanierne henrettede til sidst Atahualpa, hvilket reelt afsluttede imperiet.

Hvem dræbte Huáscar?

Huascar, fuldt ud Inti Cusi Huallpa Huáscar ("Glædens Sol"), (død 1532, Cajamarca, Peru), inkahøvding, legitim arving til inkariget, som mistede sin arv og sit liv i rivalisering med hans yngre halvbror Atahuallpa, som igen blev besejret og henrettet af de spanske erobrere under Francisco Pizarro

Hvem dræbte Atahualpa?

Med færre end 200 mænd mod flere tusinde lokker Pizarro Atahualpa til en fest til kejserens ære og åbner derefter ild mod de ubevæbnede inkaner. Pizarros mænd massakrerer inkanerne og fanger Atahualpa, hvilket tvinger ham til at konvertere til kristendommen, før de til sidst dræber ham.

Hvem var Atahualpa og Huáscar?

Der var to prætendenter til tronen: Huascar, den legitime arving, og Atahualpa, den uægte søn af den ecuadorianske prinsesse Paccha Duchicela.

Har Atahualpa holdt Bibelen for sit øre?

Atahualpa var den sidste inkakonge. … En spansk munk tilbød Atahualpa en religiøs bog for at overbevise ham om, at han skulle acceptere kristendommen. Atahualpa holdt bogen til øret og lyttede til den. Da bogen ikke t alte, smed han den på jorden.

Anbefalede: