Logo da.boatexistence.com

Hvor mange chiralitetscentre findes der i penicillamin?

Indholdsfortegnelse:

Hvor mange chiralitetscentre findes der i penicillamin?
Hvor mange chiralitetscentre findes der i penicillamin?

Video: Hvor mange chiralitetscentre findes der i penicillamin?

Video: Hvor mange chiralitetscentre findes der i penicillamin?
Video: Finding Chirality Centers 2024, Kan
Anonim

Det er et chir alt lægemiddel med one chiral center og eksisterer som et par enantiomerer. (S)-penicillamin er eutomeren med den ønskede antiarthritiske aktivitet, mens (S)-penicillaminen er ekstremt giftig.

Hvor mange chirale centre har penicillamin?

Som de fleste aminosyrer er det et farveløst fast stof, der eksisterer i zwitterionform ved fysiologisk pH. Penicillamin er et chir alt lægemiddel med én stereogent center og eksisterer som et par enantiomerer.

Hvor mange chiralitetscentre er der til stede?

Der er seks chirale centre, som er knyttet til fire forskellige grupper. Bemærk: Chirale centre er også kendt som stereogene centre. Når spejlbilledet af en akiral carbon roteres, og strukturen kan justeres med hinanden, siges deres spejlbilleder at være akirale.

Hvor mange chiralitetscentre er der i benazepril?

Benazeprilhydrochlorid indeholder to stereogene centre, men er i øjeblikket tilgængelig som enkelt enantiomer (S, S-konfiguration) til behandling af hypertension.

Hvor mange chiralitetscentre er der, hvor mange stereoisomerer er der?

Forklaring: Det maksimale antal stereoisomerer, som et molekyle kan have, er 2n, hvor n er antallet af chirale centre. Et molekyle med tre chirale centre vil have 23=8 stereoisomerer. For eksempel har aldopentoserne alle tre chirale carbonatomer, og der er otte stereoisomerer.

Anbefalede: