Logo da.boatexistence.com

Taler heksene i macbeth i jambisk pentameter?

Indholdsfortegnelse:

Taler heksene i macbeth i jambisk pentameter?
Taler heksene i macbeth i jambisk pentameter?

Video: Taler heksene i macbeth i jambisk pentameter?

Video: Taler heksene i macbeth i jambisk pentameter?
Video: Macbeth Act 1 Scene 3 Do the Witches Control Macbeth? 2024, Kan
Anonim

Shakespeare er ret kendt for at skrive i jambisk pentameter. En vigtig undtagelse fra dette er heksene i Macbeth, som taler i alt fra trochaisk trochaisk Trochaisk tetrameter er en meter i poesi. Det refererer til en linje på fire trokaiske fødder … En trochee er en lang stavelse eller understreget stavelse efterfulgt af en kort eller ubetonet. Betoninger på en stavelse detekteres ved blot at notere, hvilken stavelse man lægger vægt på, når man siger ordet. https://en.wikipedia.org › wiki › Trochaic_tetrameter

Trokaisk tetrameter - Wikipedia

meter: Dobbelt, dobbelt slid og ballade; Ildbrænding og kedel boble.

Hvilket format taler heksene i Macbeth?

De taler i rimende kupletter hele vejen igennem ("Dobbelt, dobbelt, slid og ballade, / Ildbrænding og kedelboble"), hvilket også adskiller dem fra de andre karakterer, der for det meste brug blankt vers til at tale.

Hvem taler i jambisk pentameter i Macbeth?

Blanke vers eller, urimet jambisk pentameter (The Nobles)

I Macbeth taler de ædle karakterer for det meste i urimet jambisk pentameter, hvilket er en smart måde at sige på de taler sådan her: ba-DUM, ba-DUM, ba-DUM, ba-DUM, ba-DUM. Se, en "iamb" er en stavelse uden accent efterfulgt af en med accent.

Hvad er et eksempel på jambisk pentameter i Macbeth?

Iambic pentameter bruges næsten hele tiden i Macbeth. Hvis du tæller stavelserne i Macbeths første linjer, kan du se, hvordan det fungerer: ' Så dårlig og retfærdig en dag, jeg har ikke set' (Macbeth, 1:3).

Hvorfor taler heksene i jambisk tetrameter?

Heksenes talemønstre skaber en uhyggelig stemning fra starten af scenen. Begyndende med anden linje taler de i rimende kupletter af trochaisk tetrameter. Den faldende rytme og insisterende rim understreger det hekseri, de øver sig på, mens de taler-koger en slags trylledrikk i en kedel.

Anbefalede: