Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev s altfisk opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev s altfisk opfundet?
Hvornår blev s altfisk opfundet?

Video: Hvornår blev s altfisk opfundet?

Video: Hvornår blev s altfisk opfundet?
Video: How Salted Codfish Is Made | Modern Cod Fishing Technology | Food Factory 2024, April
Anonim

S altfisk har været en del af det caribiske køkken, der går tilbage til det europæiske kolonistyre. S altfisk blev først introduceret til Caribien i det 16. århundrede. Skibe fra Nordamerika - hovedsageligt Canada - ville komme med tømmer og syltede og.

Hvem bragte s altfisk til Jamaica?

S altfisk er den jamaicanske betegnelse for s alt torsk, et produkt produceret i Nordatlanten, men oprindeligt importeret til Jamaica af plantageejere som en billig måde at fodre deres slaver på.

Hvilken etnisk gruppe bragte s altfisk Jamaica?

Den blev importeret til Caribien fra Ghana før 1725, da 'Ackee' eller 'Aki' er et andet navn for Akan-folket, Akyem. Frugtens videnskabelige navn ærer kaptajn William Bligh, som tog frugten fra Jamaica til Royal Botanic Gardens i Kew, England i 1793 og introducerede den til videnskaben.

Hvor stammer s altfisk fra?

S altfisk stammer fra det hakkede hav i Nordeuropa og det østlige Canada Ingrediensernes efterfølgende ægteskab i Jamaicas køkkener og restauranter var et direkte resultat af den trekantede slavehandel mellem Storbritannien, Vestafrika og dets caribiske kolonier i det 18. og 19. århundrede.

Hvad er historien om ackee og s altfisk?

Frugten er afrikansk, fisken er europæisk, men den færdige ret er bestemt jamaicansk. … Ackee-frugten, som vokser på et stort træ, stammer fra Vestafrika og menes at være bragt til Caribien i midten af 1700-tallet.

Anbefalede: