Logo da.boatexistence.com

Hvad laver en trema på fransk?

Indholdsfortegnelse:

Hvad laver en trema på fransk?
Hvad laver en trema på fransk?

Video: Hvad laver en trema på fransk?

Video: Hvad laver en trema på fransk?
Video: Typing accented French characters on a PC 2024, Juli
Anonim

På fransk fungerer trema på samme måde, og det er meget mere almindeligt end på engelsk. Det er skrevet over den anden af to vokaler for at fortælle dig, at de skal udtales separat, mens de uden accenten kan kombineres til en helt anden lyd: tilfældighed (sammenfald)

Hvad er formålet med tréma på fransk?

Deresis, le tréma, er en fransk accent, der kun findes på tre vokaler: ë, ï og ü. Dieresen angiver sædvanligvis, at den accentuerede vokal skal udtales tydeligt fra den vokal, der går forud; med andre ord, de to vokaler udtales ikke som en enkelt lyd (som ei) eller som en diftong (som io).

Hvad er formålet med trémaen?

Trema (Le tréma)

Det ligner meget den tyske umlyd og er dannet af to prikker, der er placeret over den anden af to på hinanden følgende vokaler. Det er for at vise, at vokalerne lyder separat, for eksempel bruges det i tilfældighed (ko-ehn-see-dahns, som på engelsk betyder sammenfald).

Hvad gør accentgraven på fransk?

Accentgraven {ˋ} er bruges med a, e og u Det bruges mest sammen med et e, som angiver en åben e-lyd, /ɛ/ som i ordene frère, ère, dernière, amèrement og parlèrent. Som illustreret af disse ord, bruges det i stavelser over en {e}, når den efterfølges af en konsonant og {e} muet.

Hvad er en circumflex på fransk?

Hvad er circumflex accent? Angivet med tegnet ^, er det placeret over en vokal for at vise, at vokalen eller stavelsen, der indeholder den, skal udtales på en bestemt måde. På fransk har den så markerede vokal en vis alvorlig og lang lydkvalitet.

Anbefalede: