Logo da.boatexistence.com

Er intel-processorer risc eller cisc?

Indholdsfortegnelse:

Er intel-processorer risc eller cisc?
Er intel-processorer risc eller cisc?

Video: Er intel-processorer risc eller cisc?

Video: Er intel-processorer risc eller cisc?
Video: Архитектура ЭВМ | Основы Операционных Систем 03 | Ассемблер 2024, Kan
Anonim

Således begyndte Intel at markedsføre deres chips som værende RISC-processorer, med et simpelt afkodningstrin foran, som forvandlede CISC-instruktioner til RISC-instruktioner.

Bruger Intel RISC eller CISC?

De nuværende Intel-processorer har en meget avanceret mikrooperationsgenerator og en indviklet hardware til at udføre komplekse instruktioner i en enkelt cyklus – en kraftfuld CISC-RISC-kombination.

Er Intel-processorer RISC?

Grunden til, at Intel bruger et sæt RISC-lignende mikroinstruktioner internt, er, at de kan behandles mere effektivt. Så en x86 CPU fungerer ved at have en ret kraftig dekoder i frontenden, som accepterer x86 instruktioner og konverterer dem til et optimeret internt format, som backend kan behandle.

Er AMD-processorer RISC eller CISC?

AMD CPU'er bruger en hybrid CISC/RISC-arkitektur siden deres 5. generations CPU'er (nemlig K5). Intel begyndte først at bruge denne tilgang fra deres 6. generations CPU'er. Processoren skal acceptere CISC-instruktioner, også kendt som x86-instruktioner, da al software, der er tilgængelig i dag, er skrevet ved hjælp af denne form for instruktioner.

Er Intel 8086 CISC eller RISC?

De 8086-baserede processorer er et eksempel på en kompleks instruktionssæt-computer eller CISC, arkitektur. Mange nyere processordesigns bruger i stedet en reduceret instruktionssæt-computer eller RISC-arkitektur.

Anbefalede: