Logo da.boatexistence.com

Er catananche en flerårig plante?

Indholdsfortegnelse:

Er catananche en flerårig plante?
Er catananche en flerårig plante?

Video: Er catananche en flerårig plante?

Video: Er catananche en flerårig plante?
Video: Невероятно красивые засухоустойчивые цветы для солнечных мест, о которых мало, кто знает 2024, Kan
Anonim

Catananche caerulea, almindeligvis kaldet Amors dart, er en kortlivet, klumpdannende staude af asterfamilien. … Tidlige grækere og romere brugte denne indfødte middelhavsmand til at lave kærlighedsdrikke, deraf slægtsnavnet og almindelige navn på Amors dart.

Hvordan dyrker du Catananche?

Dræk Catananche caerulea i fuld sol i veldrænet jord, såsom en blandet urteagtig kant eller grushave. Sæt sammen med grå eller sølvbladede planter som artemisia og Stachys byzantina, som nyder godt af lignende vækstbetingelser.

Skærer du Catananche ned?

Da Catananche er flerårige bør de skæres ned om efteråret, men du foretrækker måske at behandle planten som en etårig, da de er kortlivede..

Er Cupids Dart en flerårig plante?

Cupid's Dart er en urteagtig flerårig plante med en opretstående vækstvane. Dens relativt fine tekstur adskiller den fra andre haveplanter med mindre raffineret løv. Dette er et anlæg med relativt lav vedligeholdelse, og det er bedst at rydde op i det tidlige forår, før det genoptager aktiv vækst for sæsonen.

Hvornår skal jeg plante Catananche?

Transplanter frøplanter, når de er store nok til at håndtere til 8 cm potter. Tilpas og plant ud fra april med 50 cm mellemrum. Foretrækker en let jord med fremragende dræning.

Anbefalede: