Logo da.boatexistence.com

Hvad er lausanne-aftalen?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er lausanne-aftalen?
Hvad er lausanne-aftalen?

Video: Hvad er lausanne-aftalen?

Video: Hvad er lausanne-aftalen?
Video: Webstodderen #1 - Trafikrussere 2024, Juli
Anonim

Lausanne-traktaten førte til international anerkendelse af den nye Republik Tyrkiets suverænitet som efterfølgerstaten til Det Osmanniske Rige. Som et resultat af traktaten blev den osmanniske offentlige gæld delt mellem Tyrkiet og de lande, der opstod fra det tidligere Osmanniske Rige.

Hvad var betingelserne i Lausanne-traktaten?

Traktaten blev underskrevet i Lausanne, Schweiz, den 24. juli 1923 efter en syv måneders konference. Traktaten anerkendte grænserne for den moderne stat Tyrkiet Tyrkiet gjorde intet krav på sine tidligere arabiske provinser og anerkendte britisk besiddelse af Cypern og italiensk besiddelse af Dodekaneserne.

Hvornår blev Lausanne-traktaten Lausanne-aftalen underskrevet?

konvention om udveksling af græske og tyrkiske befolkninger underskrevet i Lausanne, 30. januar 1923.

Udløber internationale traktater?

Traktater indeholder nogle gange bestemmelser om selvopsigelse, hvilket betyder, at traktaten automatisk opsiges, hvis visse definerede betingelser er opfyldt. Nogle traktater er af parterne beregnet til kun at være midlertidigt bindende og er indstillet til at udløbe på en given dato.

Hvad betyder 2023 for Tyrkiet?

For det første sigter Tyrkiet efter at opnå alle EU-medlemsbetingelser og blive et indflydelsesrigt EU-medlemsland inden 2023. For det andet vil det fortsætte med at stræbe efter regional integration i form af sikkerhed og økonomisk samarbejde. For det tredje vil det søge at spille en indflydelsesrig rolle i regional konfliktløsning.

Anbefalede: