Logo da.boatexistence.com

Kan jeg tale esperanto?

Indholdsfortegnelse:

Kan jeg tale esperanto?
Kan jeg tale esperanto?

Video: Kan jeg tale esperanto?

Video: Kan jeg tale esperanto?
Video: Can you understand Esperanto? | #1 2024, Kan
Anonim

Status for Esperanto Mens Esperanto ikke har nogen officiel tilknytning til nogen sprogfamilie, er det generelt baseret på indoeuropæiske sprog. Det har ikke officiel sproganerkendelse fra noget land, men det tales bredt i omkring 115 lande i Sydamerika, Østasien og Øst- og Centraleuropa.

Er der nogen, der rent faktisk taler esperanto?

Esperanto er det mest succesrige internationale hjælpesprog, og det eneste sprog med en befolkning af indfødte, som der måske er flere tusinde af. Brugsestimater er vanskelige, men to nylige estimater anslår antallet af aktive højttalere til omkring 100.000.

Hvor lang tid tager det at lære esperanto?

For den gennemsnitlige sprogelev tager det omkring 2-3 år at blive funktionel på et fremmedsprog og derefter ca. 8-10 år at blive flydende og har absorberet mange nuancer af sproget; ofte med fordybelse i det t alte sprog.

Lever Esperanto stadig?

Selvom sproget ikke er blevet så populært, som Zamenhof håbede - eller bragte verdensfred - anslås det, at et sted mellem 200, 000 og 2 millioner mennesker taler sproget på verdensplan. Hengivne siger Esperantister findes over hele kloden, med særligt store lommer i Europa, såvel som Kina, Japan og Brasilien.

Er esperanto et universelt sprog?

Esperantosproget er et overnation alt sprog, der går ud over enhver given nations grænser. Esperanto er et universelt sprog med 2 millioner talere i 120 lande!

Anbefalede: