Logo da.boatexistence.com

Er en bugspytkirtel nogensinde blevet transplanteret?

Indholdsfortegnelse:

Er en bugspytkirtel nogensinde blevet transplanteret?
Er en bugspytkirtel nogensinde blevet transplanteret?

Video: Er en bugspytkirtel nogensinde blevet transplanteret?

Video: Er en bugspytkirtel nogensinde blevet transplanteret?
Video: Synchronous pancreas-kidney (SPK) transplant 2024, Kan
Anonim

Bugspytkirteltransplantation er en type operation, hvor du modtager en sund donorbukspytkirtel. En bugspytkirteltransplantation er et valg for nogle mennesker med type 1-diabetes. Type 1-diabetes er en autoimmun sygdom, hvor bugspytkirtlen holder op med at producere hormonet insulin.

Hvad er succesraten for en bugspytkirteltransplantation?

Ikke desto mindre er bugspytkirteltransplantationer sikre og effektive, med patientoverlevelsesrater i øjeblikket >95 % efter 1 år og >88 % efter 5 år; transplantatoverlevelsesrater er næsten 85% efter 1 år og >60% efter 5 år. Den estimerede halveringstid for et pancreastransplantat er nu 7-14 år.

Har der nogensinde været en vellykket bugspytkirteltransplantation?

Vellykket bugspytkirteltransplantation har vist sig at være effektiv til væsentligt at forbedre livskvaliteten for mennesker med diabetes, primært ved at eliminere behovet for eksogen insulin, hyppige daglige blodsukkermålinger, og mange af de diætrestriktioner, som lidelsen pålægger.

Hvorfor kan de ikke transplantere en bugspytkirtel?

En transplantation vil sandsynligvis forårsage andre skadelige bivirkninger

Bygspytkirteltransplanterede modtager blandt andet risiko for at opleve blodpropper, infektioner, hyperglykæmi og urinvejskomplikationer.

Kan man få en bugspytkirteltransplantation?

En bugspytkirteltransplantation giver folk med type 1-diabetes (insulinbehandlet diabetes) mulighed for at producere insulin igen. Det er ikke en rutinebehandling, fordi den har risici, og behandling med insulininjektioner er ofte effektiv.

Anbefalede: