Logo da.boatexistence.com

Er kantiansk etik religiøs?

Indholdsfortegnelse:

Er kantiansk etik religiøs?
Er kantiansk etik religiøs?

Video: Er kantiansk etik religiøs?

Video: Er kantiansk etik religiøs?
Video: Напишите цифру на окне, деньги появятся неизвестно откуда 2024, Kan
Anonim

Kants religiøs etik religiøs etik En etisk tradition er en gruppe af ting, som en gruppe mennesker mener er rigtige og forkerte Folk tror, at disse ting er rigtige og forkerte, fordi andre mennesker tænke sådan, og de har tænkt sådan længe. … Denne type etik kaldes nogle gange for moralvidenskaben. https://simple.wikipedia.org › wiki › Ethical_tradition

Etisk tradition - Simpel engelsk Wikipedia, den frie encyklopædi

er funderet i en praktisk filosofi, hvor 'Gud' er underordnet moralske principper. For at nå dette mål afmonterede Kant religionens onto-teologiske grundlag og den konventionelle metode til at knytte moral til Gud, som om moral var en konsekvens af religiøs tro.

Var Kant religiøs?

Kant fastholdt kristne idealer i nogen tid, men kæmpede for at forene troen med sin tro på videnskab. I hans Groundwork of the Metaphysic of Morals afslører han en tro på udødelighed som den nødvendige betingelse for menneskehedens tilgang til den højest mulige moral.

Er kantiansk etik sekulær?

Hovedpointen, som jeg vil understrege, er, at trods Kants eget forsvar af den kristne tro, etablerede hans kritiske filosofi en sekulær tradition, der adskiller moral fra religion.

Hvad er Kantiansk etik baseret på?

Kantiansk etik refererer til en deontologisk etisk teori udviklet af den tyske filosof Immanuel Kant, der er baseret på forestillingen om, at: "Det er umuligt at tænke på noget som helst i verden, eller faktisk endda hinsides det, der kunne betragtes som godt uden begrænsning bortset fra en god vilje"Teorien blev udviklet som …

Støtter Kant religiøs tolerance?

Kants synspunkter om religiøs tolerance er afklaret i hans Religion indenfor the Limits of Reason Alone (1793). Her argumenterer Kant imod religiøs intolerance ved at påpege, at selvom vi er sikre på vores moralske pligter, har mennesker ikke apodiktisk vished om Guds befalinger.

Anbefalede: