Logo da.boatexistence.com

Har saskatoons frø?

Indholdsfortegnelse:

Har saskatoons frø?
Har saskatoons frø?

Video: Har saskatoons frø?

Video: Har saskatoons frø?
Video: Алина Маршал/ Живая легенда/ Такие кепки только в Одессе 2024, Kan
Anonim

Saskatoon bær er rig på vitaminer og antioxidanter og højere på fibre og protein end de fleste frugter, fordi frøene er spiselige Frugten er sød, med tæt, saftigt kød og fremragende frisk, frossen eller tørret. … Det er selvfertilt, men vil producere mere frugt, når det dyrkes i grupper.

Er Saskatoon-frø giftige?

Saskatoons indeholder cyanogene glykosider (for det meste i frøene), som kan blive cyanid … Forarbejdede former for cyanid er blevet brugt som dødelige gifte på forskellige tidspunkter i verdenshistorien. Selvom disse konsekvenser ikke bør ignoreres eller hvidvaskes, repræsenterer de ikke tilfælde af "tilfældig" forgiftning.

Hvordan dyrker du Saskatoons fra frø?

Saskatoons kan formeres fra frø, rodspirer (sugere) eller tissue kultur. For at samle frø skal du samle frugten, så snart den modnes og rense frugtkødet fra frøet. Så rene frø om efteråret; spiring vil ske det følgende forår. Saml plantemateriale i det tidlige forår, når planterne er i dvale.

Hvordan kan du kende en Saskatoon-bær?

Diagnostiske tegn: De tynde, runde blade af Saskatoon Serviceberry er hele (ikke tandede) ved bunden og regelmæssigt tandede langs den øvre kant. De prangende blomster er hvide og stjernelignende. Den modne frugt er en lille bærlignende kerne; mørk, rødlig lilla til næsten sort.

Er blåbær og Saskatoons relaterede?

Saskatoon-bær er ikke i familie med blåbær, som de ligner. Og selvom den betragtes som en bær, er en Saskatoon Berry faktisk en "kerne" og tættere på et æble i struktur. Saskatoon bærbuske vokser fra Alaska ned gennem Canada ind i det nordvestlige USA.

Anbefalede: