Logo da.boatexistence.com

Betyder ordet omhyggelig?

Indholdsfortegnelse:

Betyder ordet omhyggelig?
Betyder ordet omhyggelig?

Video: Betyder ordet omhyggelig?

Video: Betyder ordet omhyggelig?
Video: Dagens ord - Engelsk ordforrådsbygger 2024, Kan
Anonim

tager eller karakteriseres ved at tage smerter eller besvær; bruge eller udvise flittig omsorg og indsats; forsigtig: en omhyggelig håndværker; omhyggelig forskning.

Er omhyggelig et dårligt ord?

En omhyggelig indsats er en indsats, hvor nogen anstrenger sig for at gøre noget rigtigt. Ordet bruges nogle gange til at betyde " arduous" eller "svært", næsten som om det betød "smertefuldt", men denne brug anses for at være en fejltagelse.

Hvad er et eksempel på omhyggelig?

Definitionen af omhyggelig kræver meget omhu, indsats eller hårdt arbejde. Et eksempel på noget omhyggeligt er et projekt, der kræver, at eleverne tæller hvert billede i en tre timer lang film, et omhyggeligt projekt.

Hvad betyder omhyggelig ærlighed?

Hvis du bemærker, at omhyggelig er sammensat af smerte og at tage, har du allerede en ret klar fornemmelse af, hvad dette adjektiv betyder: at være omhyggelig er at være så forsigtig, så omhyggelig, så grundig, at det gør ondt.

Hvor kom ordet omhyggelig fra?

1550'erne, paynes-taking, "ihærdig og omhyggelig fødsel" (n.), 1690'erne, "kendetegnet ved tæt eller samvittighedsfuld anvendelse, møjsommelig og omhyggelig" (adj.), fra flertal af smerte (n.) i betydningen "anstrengelse, anstrengelse" + nuværende participium af take (v.)

Anbefalede: