Logo da.boatexistence.com

Var sind cpu-stik?

Indholdsfortegnelse:

Var sind cpu-stik?
Var sind cpu-stik?

Video: Var sind cpu-stik?

Video: Var sind cpu-stik?
Video: Fixing a red CPU light on my Motherboard #shorts 2024, Kan
Anonim

A CPU-socket bruger en række ben til at forbinde en CPU's processor til pc'ens bundkort. Hvis en CPU tilsluttes via et CPU-stik, er den ikke loddet og kan derfor udskiftes. CPU-sokler er mere almindelige med stationære gaming-pc'er, end de er på bærbare computere.

Hvad var den første CPU-socket?

CPU-stik er årtier gamle. Intels berømte første processor, Intel 386, brugte en 132-pin PGA-socket (jeg forklarer dette akronym om et øjeblik). Den originale Intel Pentium CPU brugte Socket 4 og nyere, Socket 5.

Hvordan ved jeg, hvilken CPU-socket mit bundkort har?

Identificer dit bundkort-stik

  1. Trin 1: Download CPU-Z. Download CPU-Z fra den officielle CPU-Z hjemmeside. …
  2. Trin 2: Start CPU-Z. Du skal blot starte CPU-Z, når din download er fuldført. …
  3. Trin 3: CPU-fane. Pakkelinjen vil vise din socket: Dette eksempel bruger Socket 1155 LGA.

Hvor er CPU-stikket?

Afhængigt af processoren er disse ben enten på soklen eller på undersiden af selve CPU'en For AMD er benene på CPU'en, mens soklen er en sæt huller, som CPU'en går ind i. Intel efterlader i mellemtiden stifterne på bundkortet, og CPU'en har et sæt kontakter på undersiden af processoren.

Er alle CPU-stik ens?

Hvert bundkort har en CPU-socket -- og forskellige Intel-processorer bruger forskellige sockettyper. Disse sokkeltyper er defineret ved nummer og navn, norm alt noget i retning af "Socket 423." Lad os sige, at du f.eks. har en gammel computer, der fulgte med en Pentium 4. … Nye processorer passer generelt kun i én socket-type.

Anbefalede: