Logo da.boatexistence.com

Hvad er protoplasma i biologi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er protoplasma i biologi?
Hvad er protoplasma i biologi?

Video: Hvad er protoplasma i biologi?

Video: Hvad er protoplasma i biologi?
Video: Protoplasm of Cell 2024, Kan
Anonim

Protoplasma er den levende del af en celle, der er omgivet af en plasmamembran. I nogle definitioner er det en generel betegnelse for cytoplasmaet, men for andre inkluderer det også nukleoplasmaet.

Hvad er protoplasma-kortsvar?

Protoplasma er det levende indhold af en celle, der er omgivet af en plasmamembran Det er en generel betegnelse for cytoplasmaet. Protoplasma er sammensat af en blanding af små molekyler såsom asioner, aminosyrer, monosaccharider og vand og makromolekyler såsom nukleinsyrer, proteiner, lipider og polysaccharider.

Hvad kaldes protoplasma?

Protoplasma, cytoplasmaet og cellekernen. Udtrykket blev først defineret i 1835 som grundsubstansen af levende materiale og dermed ansvarlig for alle levende processer.

Hvad er protoplasma og dets funktion?

hvad er funktionen af protoplasma? Protoplasma indeholder det genetiske materiale fra en celle. Den styrer også aktiviteten af cellen. Den første komponent i protoplasmaet er cytoplasmaet, som i eukaryoter eksisterer mellem cellemembranen og kernen.

Hvad er protoplasma i biologiklasse 11?

Protoplasmaet indeholder cellens levende materiale. Den består overvejende af biomolekyler såsom nukleinsyrer, sukkerarter, proteiner og lipider. Det har også uorganiske s alte og vandmolekyler. Cellemembranen omslutter protoplasmaet.

Anbefalede: