Logo da.boatexistence.com

Når nulhypotesen accepteres?

Indholdsfortegnelse:

Når nulhypotesen accepteres?
Når nulhypotesen accepteres?

Video: Når nulhypotesen accepteres?

Video: Når nulhypotesen accepteres?
Video: Chi-i-anden test med 1 inddelingskriterium (Goodness-of-fit-test) 2024, Kan
Anonim

At acceptere nulhypotesen ville indikere, at du har bevist, at en effekt ikke eksisterer. Som du har set, er det slet ikke tilfældet. Du kan ikke bevise et negativt! I stedet mangler styrken af dine beviser til at være i stand til at afvise nul.

Hvornår kan vi acceptere nulhypotesen?

Støtte eller afvise nulhypotesen? Hvis P-værdien er mindre, forkast nulhypotesen. Hvis P-værdien er højere, behold nulhypotesen. 0,003 < 0,05, så vi har nok beviser til at afvise nulhypotesen og acceptere påstanden.

Når nulhypotesen accepteres, siges resultatet at være?

I nulhypotesetest kaldes dette kriterium α (alfa) og er næsten altid sat til.05. Hvis der er mindre end 5 % chance for et resultat så ekstremt som stikprøveresultatet, hvis nulhypotesen var sand, afvises nulhypotesen. Når dette sker, siges resultatet at være statistisk signifikant.

Hvordan accepterer du en nulhypotese i testen?

Hvis absolutværdien af t-værdien er større end den kritiske værdi, forkaster du nulhypotesen. Hvis den absolutte værdi af t-værdien er mindre end den kritiske værdi, undlader du at forkaste nulhypotesen.

Hvornår kan man sige, at nulhypotesen er forkastet eller accepteret?

Lad os endelig vende tilbage til spørgsmålet om, hvorvidt vi forkaster eller undlader at forkaste nulhypotesen. Hvis vores statistiske analyse viser, at signifikansniveauet er under den cut-off værdi, vi har sat (f.eks. enten 0,05 eller 0,01), forkaster vi nulhypotesen og accepterer den alternative hypotese.

Anbefalede: