Logo da.boatexistence.com

Er lavendel en urteagtig flerårig plante?

Indholdsfortegnelse:

Er lavendel en urteagtig flerårig plante?
Er lavendel en urteagtig flerårig plante?

Video: Er lavendel en urteagtig flerårig plante?

Video: Er lavendel en urteagtig flerårig plante?
Video: САМЫЕ КРАСИВЫЕ ВЫСОКИЕ ЦВЕТЫ для Живой Изгороди, Забора и Заднего Плана 2024, Kan
Anonim

Lavendel betragtes som en urteagtig flerårig plante, selvom den ikke helt følger de urteagtige regler, da den vokser som en stedsegrøn busk og kan udvikle noget træagtige stængler, der varer ved i adskillige år. Den betragtes umiskendeligt som en urt i dens brug til æteriske olier og kulinariske sysler.

Hvilken slags lavendel er en staude?

Selv om lavendel (Lavandula spp.) ofte er opført som en flerårig plante, er det kun delvist korrekt. Lavendel betragtes faktisk som en underbusk Du tror måske, at dette kun er et spørgsmål om terminologi, men det gør en stor forskel i, hvordan du plejer dine lavendelplanter.

Kommer lavendelplanter tilbage hvert år?

Lavendel er en flerårig plante med lav vedligeholdelse

Og denne skønhed vil komme tilbage til din have hvert år i omkring 3-5 år, så det er en fantastisk investering. Før du foretager nogen plantekøb, vil jeg dog minde dig om altid at vælge planter, der trives i din plantehårdhedszone.

Er lavendel en enårig eller flerårig blomst?

KLIMAOVERVEJELSER

Lavender er en perennial, der vil holde i flere år under de rigtige forhold. På grund af sin middelhavsoprindelse elsker lavendel brændende varm sol og tør jord. Hvis din lavendel ikke trives, er det højst sandsynligt på grund af overvanding, for meget skygge og høj luftfugtighed.

Er lavendel standard en flerårig plante?

Hårdføre ikke-invasive stauder, lavendler passer til både uformelle og formelle haver. Modne lavendler danner tætte høje af løv, der spænder fra grå til grøn og fra 30 til 60 centimeter høje – smukke, selv når de ikke blomstrer.

Anbefalede: