Logo da.boatexistence.com

Hvad er bach-partitas?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er bach-partitas?
Hvad er bach-partitas?

Video: Hvad er bach-partitas?

Video: Hvad er bach-partitas?
Video: András Schiff - Bach Partita No.1 in B-flat BWV 825 2024, Kan
Anonim

The Partitas, BWV 825–830, er et sæt på seks keyboardsuiter skrevet af Johann Sebastian Bach, udgivet individuelt fra 1726, derefter sammen som Clavier-Übung I i 1731, det første af hans værker, der blev udgivet under hans egen ledelse.

Hvor mange partitaer skrev Bach for violin?

For halvtreds år siden spillede virtuoser som Jascha Heifetz, Nathan Milstein og Yehudi Menuhin - og mange andre violinister ligeså godt seks Bach Sonater og partitaer for soloviolin (BWV) 1001–1006), komponeret i 1720, med ringe eller ingen viden om, hvordan musikken ville være blevet fremført på Bachs tid.

Hvor mange Bach-partitaer er der?

Tonaliteterne i seks partitaer (B♭-dur, C-mol, A-mol, D-dur, G-dur, E-mol) kan synes at være tilfældige, men faktisk de danner en sekvens af intervaller, der går op og derefter ned i stigende mængder: en anden op (B♭ til C), en tredje ned (C til A), en fjerde op (A til D), en femtedel ned (D til G)), og til sidst en sjette op …

Hvornår komponerede Bach partitaerne?

Udgivet mellem 1726 og 1730, Partitaerne er det sidste sæt cembalosuiter komponeret af J. S. Bach, men det første af hans værker, der blev udgivet under hans ledelse.

Hvad er partitas i musik?

En partita er en suite af danse, norm alt skrevet til et soloinstrument. Reklame. 'Partita' er et af de udtryk, som historien har banket lidt på. Grundordet er tilsyneladende det italienske 'parte', der betyder en 'del' eller 'sektion'.

Anbefalede: