Logo da.boatexistence.com

Hvorfor kaldes en ligebenet trekant det?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor kaldes en ligebenet trekant det?
Hvorfor kaldes en ligebenet trekant det?

Video: Hvorfor kaldes en ligebenet trekant det?

Video: Hvorfor kaldes en ligebenet trekant det?
Video: ⚡️ КАК ПРОСЫПАТЬСЯ ЗАРЯЖЕННЫМ НА ДЕЛА? ОТКРОЙТЕ В СЕБЕ ИСТОЧНИК СИЛЫ! 2024, Kan
Anonim

En ligebenet trekant har derfor både to lige store sider og to lige store vinkler … Navnet stammer fra det græske iso (samme) og skelos (ben). En trekant med alle sider lige kaldes en ligesidet trekant, og en trekant uden sider ens kaldes en skala-trekant.

Hvorfor er ligebenet trekant ikke ens?

Alle ligebenede trekanter er ikke ens af et par grunde. Længden af de to lige store sider kan forblive den samme, men målet for vinklen mellem de to ens sider vil ændre sig, og det samme vil grund- og grundvinklerne.

Hvad hedder i ligebenet trekant?

I en ligebenet trekant, der har præcis to lige store sider, kaldes de lige sider ben, og den tredje side kaldes grundfladen. Vinklen, der indgår af benene, kaldes topvinklen, og de vinkler, der har basen som en af deres sider, kaldes basisvinklerne. Toppunktet modsat basen kaldes toppunktet.

Hvorfor har ligebenede trekanter to lige store vinkler?

I ligebenede trekanter er vinklerne ved basen lig med hinanden, og hvis de lige linjer produceres yderligere, vil vinklerne under basen være lig med hver andet.

Hvorfor er en ligesidet trekant også ligebenet?

Hver ligesidet trekant er også en ligebenet trekant, så alle to sider, der er lige, har lige store modsatte vinkler … Derfor, da alle tre sider i en ligesidet trekant er lige store, er alle tre vinkler er også ens. Derfor er hver ligesidet trekant også ligekantet.

Anbefalede: