Logo da.boatexistence.com

Hvad er en retorisk situation?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en retorisk situation?
Hvad er en retorisk situation?

Video: Hvad er en retorisk situation?

Video: Hvad er en retorisk situation?
Video: Retorik 1 Ciceros retoriske pentagram 2024, Kan
Anonim

Den retoriske situation er omstændighederne ved en begivenhed, der består af et problem, et publikum og et sæt begrænsninger. En retorisk situation opstår ud fra en given kontekst eller nødvendighed.

Hvad er et eksempel på en retorisk situation?

Hvad er egentlig en retorisk situation? Et passioneret kærlighedsbrev, en anklagers afsluttende erklæring, en annonce, der handler om den næste nødvendige ting, du umuligt kan leve uden-er alle eksempler på retoriske situationer.

Hvad er retoriske situationer?

Udtrykket "retorisk situation" refererer til de omstændigheder, der bringer tekster til at eksistere … Kort sagt kan den retoriske situation hjælpe forfattere og læsere til at tænke igennem og bestemme, hvorfor tekster eksisterer, hvad de sigter efter at gøre, og hvordan de gør det i særlige situationer.

Hvad er retoriske situationer på skrift?

Den retoriske situation er den kommunikative kontekst af en tekst, som omfatter: Publikum: Det specifikke eller tilsigtede publikum for en tekst. Forfatter/taler/skribent: Den person eller gruppe af personer, der har skrevet teksten. Formål: At informere, overtale, underholde; hvad forfatteren ønsker, at publikum skal tro, vide, føle eller gøre.

Hvad er de 5 retoriske situationer?

årsag til skrive, informere, instruere, overtale, underholde.

Anbefalede: