Logo da.boatexistence.com

Er genet lac operon?

Indholdsfortegnelse:

Er genet lac operon?
Er genet lac operon?

Video: Er genet lac operon?

Video: Er genet lac operon?
Video: Gene Regulation and the Order of the Operon 2024, Kan
Anonim

Lac-operonet er en operon eller en gruppe af gener med en enkelt promotor (transskriberet som et enkelt mRNA). Generne i operonet koder for proteiner, der gør det muligt for bakterierne at bruge laktose som energikilde.

Hvorfor er lac-operon et gen?

Duoen bemærkede, at lac-operonet indeholder tre gener, der koder for proteiner involveret i lactosemetabolisme Disse omtales som lac z, lac y og lac a. lac z-genet koder for beta-galactosidase, lac y-genet koder for en permease, og lac a-genet koder for transacetylase-enzymet.

Hvad er lac-operonen et eksempel på?

lac-operonen er det klassiske eksempel på et inducerbart kredsløb, som koder for generne til transport af ekstern laktose ind i cellen og dens omdannelse til glucose og galactose.

Hvad består af lac operon?

Påkrævet til transport og metabolisme af laktose i Escherichia Coli (E. coli). Lactoseoperonet eller lac-operonet består af tre strukturelle gener, nemlig lacZ, lacY og lacA, der koder for proteiner involveret i lactosemetabolisme samt adskillige regulatoriske gener.

Er operon og lac operon det samme?

Lactoseoperonen (lac operon) er en operon, der kræves til transport og metabolisme af laktose i E. coli og mange andre enteriske bakterier.

Anbefalede: