Logo da.boatexistence.com

Er translokation og ikke-disjunktion det samme?

Indholdsfortegnelse:

Er translokation og ikke-disjunktion det samme?
Er translokation og ikke-disjunktion det samme?

Video: Er translokation og ikke-disjunktion det samme?

Video: Er translokation og ikke-disjunktion det samme?
Video: yubio - mere om Genetik- og genteknologi.mp4 2024, Kan
Anonim

Nondisjunction in Translokation Heterozygotes Organismer, der er heterozygote for en reciprok kromosomtranslokation, er tilbøjelige til højere frekvens af unormal meiotisk disjunktion, inklusive nondisjunction.

Hvad er nondisjunction navn de forskellige typer?

Der er tre former for ikke-disjunktion: manglende adskillelse af et par homologe kromosomer i meiose I, svigt af søsterkromatider til at adskilles under meiose II og svigt af søsterkromatider at adskilles under mitose. Ikke-disjunction resulterer i datterceller med unormale kromosomtal (aneuploidi).

Hvad er nondisjunction?

1 NONDISJUNCTION

Nondisjunction betyder, at et par homologe kromosomer ikke har kunnet adskilles eller adskilles ved anafase, så begge kromosomer i parret passerer til den samme dattercelle Dette forekommer sandsynligvis mest i meiose, men det kan forekomme i mitose for at producere et mosaikindivid.

Hvad er to eksempler på nondisjunction lidelser?

Nondisjunction forårsager fejl i kromosomtallet, såsom trisomi 21 (Downs syndrom) og monosomi X (Turner syndrom). Det er også en almindelig årsag til tidlige spontane aborter.

Hvad er processen med ikke-disjunction?

I ikke-disjunktion sker adskillelsen ikke, hvilket forårsager, at både søsterkromatider eller homologe kromosomer trækkes til den ene pol af cellen. Mitotisk nondisjunction kan forekomme på grund af inaktivering af enten topoisomerase II, kondensin eller separase.

Anbefalede: