Logo da.boatexistence.com

Er ikke-stresstest det samme som ctg?

Indholdsfortegnelse:

Er ikke-stresstest det samme som ctg?
Er ikke-stresstest det samme som ctg?

Video: Er ikke-stresstest det samme som ctg?

Video: Er ikke-stresstest det samme som ctg?
Video: Маленький лисенок вышел к людям за помощью 2024, Kan
Anonim

En nonstress-test ( NST) er en screeningstest, der bruges under graviditet til at vurdere fosterstatus ved hjælp af fosterets hjertefrekvens og dens reaktionsevne. En kardiotokograf bruges til at overvåge fosterets hjertefrekvens og tilstedeværelse eller fravær af livmoderkontraktioner.

Hvad er forskellen mellem en stresstest og en ikke-stresstest?

En ikke-stresstest overvåger et foster uden at fremkalde sammentrækninger. En kontraktionsstresstest overvåger på den anden side fosterets reaktion på sammentrækninger. Under en CST induceres milde sammentrækninger enten gennem stimulering af brystvorten eller medicin.

Hvad er ikke-stresstesten under graviditeten?

En nonstress-test er en almindelig prænatal test, der bruges til at kontrollere en babys helbred. Under en ikke-stress-test overvåges babyens hjertefrekvens for at se, hvordan den reagerer på babyens bevægelser Udtrykket "ikke-stress" henviser til, at der ikke gøres noget for at belaste barnet under testen.

Hvad er stress CTG?

fostertest(puls) En kontraktionsstresstest (CST) udføres nær slutningen af graviditeten (34 ugers graviditet) for at afgøre, hvor godt fosteret vil klare sammentrækningerne under fødslenMålet er at fremkalde sammentrækninger og overvåge fosteret for at kontrollere for pulsabnormiteter ved hjælp af en kardiotokograf.

Hvorfor kaldes det en ikke-stresstest?

Dit barns hjerte skal slå hurtigere, når det er aktivt – ligesom dit. NST kan forsikre dig om, at din baby er rask og får nok ilt. Det kaldes en ikke-stresstest fordi testen ikke generer din baby Din læge vil ikke bruge medicin til at få din baby til at bevæge sig.

Anbefalede: