Logo da.boatexistence.com

Er igala i benue state?

Indholdsfortegnelse:

Er igala i benue state?
Er igala i benue state?

Video: Er igala i benue state?

Video: Er igala i benue state?
Video: Igala, Bassa Natives Of Kogi State Petition Security Chiefs 2024, Kan
Anonim

Igala er en etnisk gruppe i Nigeria. Deres hjemland, det tidligere Igala-rige, er et cirka trekantet område på omkring 14.000 km2 (5.400 sq mi) i vinklen dannet af Benue- og Niger-floderne. … Igala-folk er majorly fundet i Kogi-staten.

Hvilken stat er Igala-stammen?

Igala er en etnisk gruppe i Nigeria. Igala-folkets hjem er beliggende på den østlige side af floden Niger og Benue-sammenløbet. De er den største etniske gruppe i den nuværende Kogi-stat Nigeria, Vestafrika.

Hvor ligger Igala?

Igala, også stavet Igara, et stort set muslimsk folk fra Nigeria, der bor på den venstre bred af Niger-floden under dens forbindelse med Benue-floden. Deres sprog tilhører Benue-Congo-grenen af Niger-Congo-familien.

Er Igala relateret til Yoruba?

Igalaen er relateret til Yoruba med, som den deler en tidligere fælles forfader, det forbliver uklart, hvornår begge sprog splittes, gensidig forståelighed i moderne tid kun er marginal, selvom lyden /tonale systemer forbliver de samme, beslægtet med forholdet mellem de forskellige dattersprog i romansk eller slavisk …

Er Igalas Yoruba'er?

Attah forklarede, at Igala-sproget er 60%-70% Yoruba blandet med Jukun Kwararafa-påvirkninger Monarken påpegede, at den Yoruba, der tales i Ife eller Ilesa, er forskellig fra den, der tales i Kabba, tættere på Igalaland, og sagde, at det var sådan sproget adskilte sig i hele Afrika.

Anbefalede: