Logo da.boatexistence.com

Hvilken muskel hæfter sig til calcaneus?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken muskel hæfter sig til calcaneus?
Hvilken muskel hæfter sig til calcaneus?

Video: Hvilken muskel hæfter sig til calcaneus?

Video: Hvilken muskel hæfter sig til calcaneus?
Video: Calcaneum: Anatomy 2024, Kan
Anonim

Tre muskler indsat på calcaneus: gastrocnemius, soleus og plantaris plantaris Plantaris er en af de overfladiske muskler i benets overfladiske bagerste rum, en af de fascial rum på benet. Den er sammensat af en tynd muskelmave og en lang tynd sene. … Plantaris betragtes som en uvigtig muskel og virker hovedsageligt med gastrocnemius. https://en.wikipedia.org › wiki › Plantaris_muscle

Plantaris muskel - Wikipedia

. Disse muskler er en del af benets bagerste rum og hjælper med at gå, løbe og hoppe. Deres specifikke funktioner omfatter plantarfleksion af foden, fleksion af knæet og stabilisering af benet på anklen under stående.

Hvad er calcaneus forbundet med?

calcaneus er placeret i bagfoden med talus og er den største knogle i foden. Det kaldes almindeligvis hælen. Den artikulerer med talus superiorly og cuboid anteriorly og deler et ledrum med talonavicular-leddet, passende kaldet talocalcaneonavicular-leddet.

Hvad er delene af calcaneus?

Den bageste del af calcaneus er cirkulær med tre facetter (superior, middle og inferior) Den superior facet er adskilt fra calcaneal senen af retrocalcaneal bursa. Den midterste facet giver tilknytningsstedet for calcaneal-senen (achillessenen).

Hvilken muskel indsættes i den bageste calcaneus?

calcaneus er den største knogle i foden. Den rager bagud til skinnebenet og fibulaen og fungerer som en kort håndtag for lægmusklerne ( gastrocnemius og soleus), som sættes ind på dens bagerste overflade via akillessenen.

Hvilken tarsal knogle er fastgørelsespunktet for lægmusklerne?

Det bageste aspekt af calcaneus er præget af calcaneal tuberositet, som akillessenen hæfter til. Fig 2 – Fodens tarsale knogler.

Anbefalede: