Logo da.boatexistence.com

Hvem er proteus i odysséen?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er proteus i odysséen?
Hvem er proteus i odysséen?

Video: Hvem er proteus i odysséen?

Video: Hvem er proteus i odysséen?
Video: Proteus, havets gamle mand 2024, Kan
Anonim

Hvem er Proteus i Odysseen. Proteus var en havgud, der havde uovervindelig viden og blev derfor kaldt Havets gamle mand. Hans navn kommer fra det græske ord protos, som betyder først, og derfor anses han for at være den første søn af Poseidon. Han er kendt for aldrig at lyve, men forklæder sig, når der først ankommer besøgende.

Hvilken græsk gud er som Proteus?

Proteus var specifikt forbundet med øen Lemnos, den nærliggende thrakiske halvø Pallene og den egyptiske ø Pharos. Ligesom Melikertes kan han have været den græske ækvivalent til den fønikiske havgud Melkart.

Hvem fanger Proteus i Odysseen?

Menelaus, bror til Agamemnon og ægtemand til Helen af Troja, fort alte Telemachus, Odysseus' søn, at han tog til Proteus' ø efter den trojanske krig. Da han mødte Proteus' datter, Eidothea, en havetymfe, bad hun ham om at fange Proteus.

Er Proteus en shapeshifter i Odysseen?

Menelaus fortæller Telemakhos om hans trængsler, da han vendte hjem fra krigen. … Men Proteus er en shapeshifter, og Menelaos må holde guden tilbage, når han skifter fra dyr til plante til vand til ild. Menelaos lykkes, og Proteus fortæller ham, hvor han kan finde Odysseus.

Hvad siger Proteus om Odysseus?

Proteus fort alte ham vejen tilbage til Sparta og informerede ham derefter om skæbnen for Agamemnon og Ajax, en anden græsk helt, som overlevede Troja kun for at omkomme tilbage i Grækenland. Proteus fort alte ham også nyheder om Odysseus- , at han stadig var i live, men blev fængslet af Calypso på hendes ø

Anbefalede: