Logo da.boatexistence.com

Hvem var de ikke-juridiske præster?

Indholdsfortegnelse:

Hvem var de ikke-juridiske præster?
Hvem var de ikke-juridiske præster?

Video: Hvem var de ikke-juridiske præster?

Video: Hvem var de ikke-juridiske præster?
Video: Top 5: Det var ikke gået i dag 2024, Kan
Anonim

I fransk historie var ikke-jurister eller ildfaste gejstlige gejstlige medlemmer, der nægtede at sværge en ed om troskab til staten under præsteskabets civile forfatning; også kendt som ildfaste præster, præster og biskopper.

Hvad var en Juring-præst?

De, der underkastede sig og aflagde ed, blev kendt som 'juring-præster' eller 'konstitutionelle præster'. De, der nægtede eden, blev døbt 'ikke-juring' eller 'ildfaste præster'. Disse uenige præster blev senere fjernet fra deres poster efter ordre fra forsamlingen.

Hvilken sognepræst opfordrede til revolution?

Miguel Hidalgo y Costilla var en mexicansk romersk-katolsk præst og nøglefigur i den mexicanske uafhængighedskrig (1810-21). Hidalgo huskes bedst for sin tale, "Grito de Dolores" ("Dolores gråd"), som opfordrede til afslutningen af det spanske kolonistyre i Mexico.

Hvad betyder ildfast præst?

Ved at beslutte, at det var imod troen, blev to grupper dannet "nævninge" og " ikke-nævninge" ("ildfaste præster"), og det var baseret på, om eller ej de havde besluttet at aflægge ed. Paven fordømte dem, der aflagde ed, og gik så langt som at sige, at de var absolut adskilt fra kirken.

Hvem var præsterne under den franske revolution?

The First Estate var en af Frankrigs tre sociale ordener. Den indeholdt alle personer, der var ordineret i en katolsk religiøs orden, fra kardinaler og ærkebiskopper ned til præster, munke og nonner.

Anbefalede: