Logo da.boatexistence.com

Er Orestes en tragisk helt?

Indholdsfortegnelse:

Er Orestes en tragisk helt?
Er Orestes en tragisk helt?

Video: Er Orestes en tragisk helt?

Video: Er Orestes en tragisk helt?
Video: Уроки трагедии от Аристотеля: Театр ускоренного курса № 3 2024, Kan
Anonim

Orestes bliver ofte betragtet som en tragisk helt, en karakter, hvis fejl i dømmekraften fører til hans undergang. Aristoteles kalder den tragiske helts dømmekraft for hamartia eller en fatal fejl.

Hvad er Orestes for en helt?

Ved første øjekast tror vi måske, at Orestes er den tragiske helt fra The Libation Bearers. Han er helt klart hovedpersonen, og stykket er til dels en coming of age-historie om ham.

Hvem er den tragiske helt i Libation Bearers?

Clytamnestra. Agamemnons magtfulde hustru og Orestes mor, Clytamnestra, er uden tvivl den tragiske helt fra Dræbningsbærerne. Hun er søster til Helen af Troja og kusine til Penelope (Odysseus' kone).

Hvem er helten i tragedien Agamemnon?

Stykkets hovedperson, Clytemnestra er Agamemnons kone og har regeret Argos i hans fravær. Hun planlægger hans mord med hensynsløs beslutsomhed og føler ingen skyld efter hans død; hun er overbevist om sin egen retskaffenhed og retfærdigheden i at dræbe manden, der dræbte hendes datter.

Hvem er helten i Oresteia?

Titulærkarakteren i det første skuespil i trilogien, Agamemnon er en stor græsk helt, en af nøglefigurerne i deres afgørende sejr i den trojanske krig. For at behage gudinden Artemis og få vindene at skifte til hans fordel før slaget, ofrede han sin datter Iphigenias liv.

Anbefalede: