Logo da.boatexistence.com

Er grave og hashimoto det samme?

Indholdsfortegnelse:

Er grave og hashimoto det samme?
Er grave og hashimoto det samme?

Video: Er grave og hashimoto det samme?

Video: Er grave og hashimoto det samme?
Video: Understanding Hyperthyroidism and Graves Disease 2024, Juli
Anonim

Hyperthyroidisme ved Graves' sygdom er forårsaget af thyreoidea-stimulerende autoantistoffer mod TSH-receptoren (TSHR), hvorimod hypothyroidisme i Hashimotos thyroiditis er forbundet med thyroidperoxidase og thyroglobulin-autoantistoffer.

Kan du have Graves sygdom og Hashimotos thyroiditis på samme tid?

Introduktion: Samtidig forekomst af Hashimotos thyroiditis (HT) og Graves' sygdom (GD) er sjælden.

Er hypothyroidisme det samme som Graves sygdom?

(En underaktiv skjoldbruskkirtel fører til hypothyroidisme.) Graves sygdom er den mest almindelige årsag til hyperthyroidisme. Det skyldes en unormal immunsystemrespons, der får skjoldbruskkirtlen til at producere for meget skjoldbruskkirtelhormon.

Kan du have antistoffer mod Graves og Hashimoto's?

TPO-antistoffer er næsten altid høje hos patienter med Hashimotos thyroiditis og er forhøjede hos mere end halvdelen af patienter med Graves' sygdom. Men mennesker uden symptomer på skjoldbruskkirtelsygdom kan også have TPO-antistoffer.

Kan Graves sygdom blive til hypothyroidisme?

Der har været tilfælde, hvor patienter har skiftet fra hyperthyroidisme til hypothyroidisme, og endnu sjældnere patienter har skiftet fra hypothyroidisme til hyperthyroidisme. 1 Et tilfælde af spontant vekslende hyperthyroidisme og hypothyroidisme i Graves' sygdom er dog sammenligneligt et jævnt sjældnere fænomen

Anbefalede: