Logo da.boatexistence.com

Hvad er en reservoirvært?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en reservoirvært?
Hvad er en reservoirvært?

Video: Hvad er en reservoirvært?

Video: Hvad er en reservoirvært?
Video: Why Are 96,000,000 Black Balls on This Reservoir? 2024, Juni
Anonim

I infektionssygdoms økologi og epidemiologi er et naturligt reservoir, også kendt som et sygdomsreservoir eller et infektionsreservoir, populationen af organismer eller det specifikke miljø, hvor et infektiøst patogen naturligt lever og formerer sig, eller hvorpå patogenet afhænger primært af dets overlevelse.

Hvad menes med reservoirvært?

En vært, der tjener som en kilde til infektion og potentiel geninfektion af mennesker og som et middel til at opretholde en parasit, når den ikke inficerer mennesker.

Hvad er vært vs reservoir?

- reservoiret (kilden) er en vært, som tillader patogenet at leve og muligvis vokse og formere sig. Mennesker, dyr og miljø kan alle være reservoirer for mikroorganismer. Nogle gange kan en person have en sygdom, men er ikke symptomatisk eller syg.

Hvad betyder reservoir?

1: et sted, hvor noget opbevares: som f.eks. a: en kunstig sø, hvor vand opsamles og opbevares i mængde til brug. b: en del af et apparat, hvori der opbevares en væske.

Hvad gør en god reservoirvært?

Nogle af deres egenskaber (fødevarevalg, kolonial eller ensom natur, befolkningsstruktur, evne til at flyve, sæsonbestemt migration og daglige bevægelsesmønstre, torpor og dvale, levetid, hviletid adfærd, evne til at ekkolokalisere, virusmodtagelighed) gør dem til udsøgt egnede værter af vira og andre …

Anbefalede: