Logo da.boatexistence.com

Hvor er methusalem-stjernen placeret?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er methusalem-stjernen placeret?
Hvor er methusalem-stjernen placeret?

Video: Hvor er methusalem-stjernen placeret?

Video: Hvor er methusalem-stjernen placeret?
Video: Methuselah Is No Longer the Oldest Star, Study Provides Explanation 2024, Kan
Anonim

HD 140283 (eller Methusalem-stjernen) er en metalfattig underkæmpestjerne omkring 200 lysår væk fra Jorden i stjernebilledet Vægten, nær grænsen til Ophiuchus i Mælkevejsgalaksen. Dens tilsyneladende størrelse er 7.205.

Kan du se Methusalem stjerne?

(Methusalem-stjernen har en anæmisk 1/250-del af indholdet af tunge grundstoffer i vores sol og andre stjerner i vores solkvarter.) Stjernen, som er på de allerførste stadier af at udvide sig til en rød kæmpe, kan ses med kikkert som et objekt af 7. størrelsesorden i stjernebilledet Vægten

Hvor gammel er Methusalem-stjernen?

Andre målinger ser ud til at understøtte det, og det er derfor, den fik tilnavnet Methusalems stjerne. En måling, ved hjælp af Hubble i 2013, satte dens alder til omkring 14,5 ± 0,8 milliarder år gammel.

Hvornår blev Methusalem-stjernen dannet?

Astronomer har opdaget stjernernes Methusalem - en beboer i vores solsystems nabolag, der er mindst 13,2 milliarder år gammel og dannet kort efter Big Bang.

Hvad er den ældste ting på jorden?

Zirkonkrystallerne fra Australiens Jack Hills menes at være den ældste ting, der nogensinde er opdaget på Jorden. Forskere har dateret krystallerne til omkring 4,375 milliarder år siden, blot 165 millioner år efter at Jorden blev dannet. Zirkonerne giver indsigt i, hvordan de tidlige forhold på Jorden var.

Anbefalede: