Logo da.boatexistence.com

Hvad er fakkelscreeningstest?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er fakkelscreeningstest?
Hvad er fakkelscreeningstest?

Video: Hvad er fakkelscreeningstest?

Video: Hvad er fakkelscreeningstest?
Video: Inside with Brett Hawke: Tom Dolan 2024, Juli
Anonim

TORCH-skærmen er en gruppe blodprøver. Disse tests tjekker for flere forskellige infektioner hos en nyfødt. Den fulde form for TORCH er toxoplasmose, rubella cytomegalovirus, herpes simplex og HIV.

Hvad sker der, hvis fakkeltesten er positiv?

Resultaterne betegnes enten "positive" eller "negative." Et positivt testresultat betyder, at IgG- eller IgM-antistoffer blev fundet for en eller flere af de infektioner, der er omfattet af screeningen Dette kan betyde, at du i øjeblikket har, har haft tidligere eller tidligere har været det vaccineret mod sygdommen.

Hvorfor udføres en fakkeltest under graviditet?

TORCH-paneltesten bruges til at hjælpe med at diagnosticere infektioner, der kan skade det ufødte barn under graviditeten. TORCH er et akronym af de 5 infektioner, der er omfattet af screeningen: Toxoplasmose. Denne infektion er forårsaget af en parasit, der almindeligvis optages fra katteafføring.

Hvad er TORCH-infektion under graviditet?

TORCH-infektioner er en gruppe af medfødte infektioner, der overføres fra mor til barn på et tidspunkt under graviditeten, under fødslen eller efter fødslen. TORCH er et akronym, der repræsenterer infektioner forårsaget af Toxoplasma gondii, andre midler, røde hunde, cytomegalovirus (CMV) og herpes simplex virus (HSV).

Er fakkeltest udført før graviditet?

Mange sundhedseksperter anbefaler TORCH-tests før undfangelse for en sund udvikling af et foster og sikker graviditet. Desuden betegnes resultaterne af en TORCH-test positive og negative. Et negativt testresultat anses for norm alt, medmindre det er for en sygdom, du skal vaccineres imod.

Anbefalede: