Logo da.boatexistence.com

Hvem skal have en nuchal translucens-scanning?

Indholdsfortegnelse:

Hvem skal have en nuchal translucens-scanning?
Hvem skal have en nuchal translucens-scanning?

Video: Hvem skal have en nuchal translucens-scanning?

Video: Hvem skal have en nuchal translucens-scanning?
Video: Nuchal Translucency Scan - First Trimester 2024, Kan
Anonim

NT-scanningen skal udføres, når du er mellem 11 og 14 uger gravid, fordi det er, når bunden af din babys hals stadig er gennemsigtig. (Den sidste dag, du kan få det, er den dag, du bliver 13 uger og 6 dage gravid.)

Får alle en nuchal scanning?

En nuchal translucency screen anbefales til alle gravide kvinder og er ofte en af flere rutineprænatale tests i det første trimester. Det er i sidste ende op til dig, om du har prænatal testning. Resultaterne kan hjælpe dig med at træffe beslutninger om prænatal pleje.

Er en nakkegennemskinnelighedsscanning nødvendig?

En NT-scanning er en sikker, ikke-invasiv test, der ikke forårsager nogen skade på dig eller din baby. Husk, at denne første trimester-screening anbefales, men det er valgfrit. Nogle kvinder springer denne test over, fordi de ikke ønsker at kende deres risiko.

Hvornår skal du have nuchal scanning?

Nakkegennemskinnelighedsscanningen er udført mellem 11 og 14 uger af graviditeten. Det skal muligvis gøres alene, eller det kan måske gøres, mens du er i gang med din datingscanning.

Hvorfor udføres NT-scanning under graviditet?

En nuchal translucens-scanning (også kaldet første trimester af graviditetsscreening) udføres i uge 11-13 af en graviditet. Scanningen bruger ultralyd til at screene for Downs syndrom eller andre kromosomale eller arvelige tilstande hos fosteret.

Anbefalede: