Logo da.boatexistence.com

Hvor vokser litchis?

Indholdsfortegnelse:

Hvor vokser litchis?
Hvor vokser litchis?

Video: Hvor vokser litchis?

Video: Hvor vokser litchis?
Video: Lychee (Liçi) meyvesi nedir?, Liçi meyvesi nerede yetişir?, Sagliga faydalari ve besin değerleri 2024, Kan
Anonim

Produktion: Litchi dyrkes kommercielt i mange subtropiske områder såsom Australien, Brasilien, det sydøstlige Kina, Indien, Indonesien, Israel, Madagaskar, Malaysia, Mauritius, Mexico, Mynamar, Pakistan, Sydafrika, Taiwan, Thailand, Vietnam og USA (Florida, Hawaii og Californien).

Hvor vokser litchi?

Lychee er af lokal betydning i store dele af Sydøstasien og dyrkes kommercielt i Kina og Indien Dens introduktion i den vestlige verden kom, da den nåede Jamaica i 1775. Den første litchi frugter i Florida - hvor træet har opnået kommerciel betydning - siges at være modnet i 1916.

Hvor vokser litchi i USA?

Lychees vokser bedst i South Florida, Hawaii, det sydlige Californien og det sydlige TexasDet holder dog aldrig op med at forbløffe os over, hvor mange mennesker over hele landet, der har succes med at dyrke et litchitræ udenfor med lidt frostbeskyttelse eller indendørs i et drivhus, atrium eller solrigt sted.

Hvor vokser litchi bedst?

Da træet er subtropisk, kan det kun dyrkes i USDA-zonerne 10-11. Litchi trives i dyb, frugtbar, veldrænet jord, som er et smukt eksemplartræ med sine skinnende blade og attraktive frugter. De foretrækker en sur jord med pH 5,0-5,5.

Hvor er litchis hjemmehørende?

Litchien er hjemmehørende i et lille subtropisk område i det sydlige Kina Litteratur afslører, at litchitræer blev importeret til Sydafrika fra Mauritius i 1876, men nogle træer var allerede blevet bemærket i Natal (nu KwaZulu-Natal) i 1875, hvilket indikerer tidligere import.

Anbefalede: