Logo da.boatexistence.com

Hvor kommer ordet lipogram fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kommer ordet lipogram fra?
Hvor kommer ordet lipogram fra?

Video: Hvor kommer ordet lipogram fra?

Video: Hvor kommer ordet lipogram fra?
Video: SCP-423 Самостоятельно вводимый персонаж | Класс объекта Safe | книга / разумный / разумный scp 2024, Kan
Anonim

Et lipogram ( fra oldgræsk: λειπογράμματος, leipográmmatos, "udelade et bogstav") er en slags indskrænket skrift eller ordleg, der består af at skrive afsnit eller længere værker i hvor et bestemt bogstav eller gruppe af bogstaver undgås.

Hvad er meningen med Lipogram?

: en skrift sammensat af ord, der ikke har et bestemt bogstav (som Tryphiodorus Odyssey, der ikke havde nogen alfa i den første bog, ingen beta i den anden, og så videre)

Hvad er Lipogram-eksempel?

Et lipogram er et skriftligt værk, hvor et bestemt bogstav eller en gruppe af bogstaver med vilje er udeladt For eksempel skrev Ernest Wright sin roman Gadsby fra 1939 uden bogstavet "e," og hans bog var 50.000 ord lang. Med det i tankerne, skriv os et afsnit eller to uden at bruge bogstavet "i ".

Hvor kommer ordet epistolary fra?

Ordet epistolary er afledt af latin fra det græske ord ἐπιστολή epistolē, der betyder et bogstav (se epistel). Brevformen kan tilføje større realisme til en historie, fordi den efterligner det virkelige livs virke.

Hvad er et andet ord for epistolary?

Epistolary synonyms

På denne side kan du opdage 5 synonymer, antonymer, idiomatiske udtryk og relaterede ord for epistolary, som: epistolatory, aforistisk, epigram, parodisk og in-prosa.

Anbefalede: