Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev Patan Durbar Square bygget?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev Patan Durbar Square bygget?
Hvornår blev Patan Durbar Square bygget?

Video: Hvornår blev Patan Durbar Square bygget?

Video: Hvornår blev Patan Durbar Square bygget?
Video: What We Wish We Had Known Before Visiting Nepal! 2024, Kan
Anonim

Det blev bygget i 1627 under Siddhi Narsingh Mallas regeringstid. Tagstøtterne er dekoreret med erotiske udskæringer, der ligner billeder, der er udbredt i Shiva-templer i Indien. Templet er bevogtet af to stenelefanter ved indgangen foran.

Hvornår byggede Krishna Mandir Patan?

Krishna Mandir-templet blev bygget i 1637 af Siddhi Narasingh Malla, som siges at have drømt, at Krishna og Radha, en af inkarnationerne af Vishnu og hans kone, dukkede op foran sit palads, og derfor rejste han et tempel på det sted.

Hvad er det gamle navn på Patan?

I den moderne æra blev Patan omdøbt til Lalitpur. Denne historiske by er den tredjestørste by efter Kathmandu og Pokhara. Patan ligger i den syd-centrale del af Kathmandu-dalen.

Hvorfor er Patan Durbar Square berømt for?

Patan Durbar-pladsen (durbar betyder palads), et UNESCOs verdensarvssted er hovedattraktionen med det gamle kongelige palads og et væld af kunstnerisk designede templer alle inden for pladsen. Patan-museet i paladset har en fin samling af metalhåndværk, træudskæringer og en dyrebar Malla-æra-trone.

Hvem byggede Kathmandu Durbar-pladsen?

Der kan symbiosen mellem hinduisme, buddhisme og tantrisme, som gennemsyrer den nepalesiske kultur, åbenlyst ses i dens mange paladser, templer og gårde. Kathmandus Durbar-plads blev bygget mellem det tolvte og attende århundrede af Malla-kongerne og er den dag i dag stadig omdrejningspunktet for byen.

Anbefalede: